DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Sprchové gely a jejich účinky na pokožku

Sprchový gel je základním hygienickým prostředkem, který používáme k očistě těla. Jeho hlavním úkolem je odstranit nečistoty, pot a odumřelé buňky z pokožky. Sprchové gely jsou k dostání v široké škále druhů, které se liší svým složením, vůní a účinky.


Účinky sprchových gelů na pokožku

Sprchové gely mohou mít na pokožku různé účinky. Záleží na jejich složení a typu pokožky, pro který jsou určeny.

Odmaštění

Většina sprchových gelů obsahuje mycí složky, které mají odmašťující účinky. Tyto složky odstraňují z pokožky kožní maz, který ji chrání před vysušováním. U suché a citlivé pokožky je však důležité používat sprchové gely, které jsou šetrné a neobsahují příliš silné mycí složky.

Hydratace

Sprchové gely mohou obsahovat hydratační složky, které pomáhají pokožce zadržet vlhkost. Tyto složky jsou důležité pro suchou a citlivou pokožku, která je náchylnější k vysušování.

Zklidnění

Sprchové gely mohou obsahovat složky, které mají zklidňující účinky. Tyto složky jsou vhodné pro citlivou pokožku, která je náchylnější k podráždění.

Přírodní složky

V posledních letech se na trhu objevuje stále více sprchových gelů s přírodním složením. Tyto gely neobsahují syntetické látky, které mohou být pro pokožku dráždivé.

Sprchování

Zde je několik tipů, jak vybrat sprchový gel:

Při výběru sprchového gelu je důležité zohlednit typ své pokožky. Pokud máte suchou nebo citlivou pokožku, vybírejte sprchové gely, které jsou šetrné a neobsahují příliš silné mycí složky. Pokud máte mastnou pokožku, můžete použít sprchové gely s odmašťujícími účinky.

  • Zkontrolujte složení. Vyhněte se sprchovým gelům, které obsahují syntetické mycí složky, jako jsou SLS a SLES. Tyto složky mohou pokožku vysušovat a dráždit.

  • Zvolte sprchový gel podle typu své pokožky. Pokud máte suchou nebo citlivou pokožku, vyberte sprchový gel, který je určen pro tento typ pokožky.

  • Zohledněte své potřeby. Pokud máte problémy s pokožkou, jako je ekzémy nebo akné, vyberte sprchový gel, který je určen pro tento problém.

  • Vyzkoušejte si sprchový gel před koupí. Pokud máte možnost, vyzkoušejte si sprchový gel před koupí, abyste se ujistili, že vám vyhovuje.

Správné používání sprchového gelu

Sprchový gel používejte podle návodu na obalu. Obecně platí, že stačí malé množství gelu, které nanesete na navlhčenou pokožku. Gel krouživými pohyby vmasírujte do pokožky a poté důkladně opláchněte.

Sprchové gely KESEM

Naše sprchové gely hydratují a čistí pokožku. Díky minerálům z Mrtvého moře a přírodním olejům bude pokožka vždy hebká a vyživená. Pečují o citlivou pokožku. Neobsahují SLS a ropné deriváty.

Bahenní sprchový gel

bahenni sprchovy gel kesem

Tento jedinečný sprchový gel je spojení Mrtvého moře a přírodních olejů. Zanechává pokožku čistou, svěží a sametově hebkou. Vhodný pro celou rodinu. Je obohacen o minerály a bahno z Mrtvého moře, Aloe vera, avokádový olej a heřmánek.

Minerální sprchový gel z Mrtvého moře

mineralni sprchovy gel z mrtveho more kesem

Minerální sprchový gel hydratuje a čistí pokožku. Díky minerálům z Mrtvého moře a přírodním olejům bude pokožka hebká a vyživená. Pečuje o citlivou pokožku. Je obohacen o minerály z Mrtvého moře, Aloe vera, avokádový olej, heřmánek a vilín virginský.

Minerální sprchový gel s mangem

Sprcháč mango

Gel jemně čistí, vyživuje a zanechává pokožku svěží a hebkou. Obsahuje minerály z Mrtvého moře, přírodní šťávu z Aloe Vera, mandlový olej, karibský kokosový olej, olej z hroznových jader, jojobový a olivový olej a Vitamíny C a E.

Minerální sprchový gel s konopím

Sprcháč konopí

Kombinace za studena lisovaného konopného oleje a minerálů z Mrtvého moře je ideální kombinace pro mladistvou a svěží pokožku. Gel čistí pokožku, má antioxidační účinky a vyrovnává PH pokožky. Obsahuje minerály z Mrtvého moře, konopný olej (lisovaný za studena), olej z měsíčku lékařského, heřmánkový olej, Omega 3 & 6 mastné kyseliny a vitamíny A,C a E.


Důležité je také nezapomínat na péči o pokožku po sprchování. Pokožku osušte jemným ručníkem a naneste hydratační krém nebo olej.