DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Výdejní místo na Hradčanské je od 11.1.2024 ZAVŘENÉ. Nově je otevřené výdejní místo na Praze 8.

Péče o oční okolí: Jak si udržet krásné a zdravé oči

Oční okolí je oblast, která je náchylná k vráskám, tmavým kruhům a otokům. Proto je důležité věnovat této oblasti zvláštní péči. V tomto článku vám poradíme, jak na to.


Jak správně pečovat o oční okolí

1. Čištění

Prvním krokem je důkladné čištění očního okolí. Používejte jemný čisticí prostředek, který je určený pro citlivou pleť. Vyhněte se drsnému tření a silnému tlaku.

2. Hydratace

Pokožka očního okolí je velmi tenká a suchá, proto je důležité ji hydratovat. Používejte hydratační krém nebo sérum, které je určené pro oční okolí. Vyberte si produkt, který obsahuje kyselinu hyaluronovou, glycerin nebo ceramidy.

3. Ochrana před sluncem

Slunce poškozuje pokožku, a to i pokožku očního okolí. Proto je důležité používat opalovací krém s SPF 30 a více. Nanášejte ho na oční víčka a oblast pod očima.

4. Zdravý životní styl

Zdravý životní styl se odráží i na vzhledu očního okolí. Dopřejte si dostatek spánku, pijte dostatek vody a jezte zdravou stravu. Vyhněte se kouření a nadměrnému stresu.

5. Speciální péče

Pokud máte tmavé kruhy pod očima, otoky nebo vrásky, můžete vyzkoušet speciální produkty, které jsou určeny pro řešení těchto problémů. Existují oční krémy, séra a masky, které obsahují účinné látky, jako je retinol, vitamin C a kofein.

Tipy pro péči o oční okolí:

  • Oční krém nanášejte ráno a večer na čistou a suchou pleť.
  • Krém nanášejte jemnými poklepy konečky prstů.
  • Nepoužívejte krém přímo v oku.
  • Pokud máte citlivou pleť, vyzkoušejte hypoalergenní produkty.
  • Před použitím jakéhokoli produktu si přečtěte návod k použití.

Správná aplikace očního séra nebo krému je vždy na pevnou část kolem očního víčka. Na pohyblivé části víčka sérum ani krém nepatří. Je to z toho důvodu, že tam je kůže tak tenká a složení se snáze dostane do prostředí oka. To může způsobit pálení nebo slzení oka. Díky špatné aplikaci si můžeme myslet, že nám sérum nebo krém nemusí vyhovovat.

Produkty KESEM vhodné k péči okolo očí

 Liftingové oční sérum

liftingove ocni serum kosmetika kesem

Sérum poskytne okamžitou hydrataci, která je důležitá při prevenci vrásek. Vyplní pokožku a sníží výskyt otoků, jemných linek a vrásek.

Oční krém

ocni krem kosmetika kesem

Oční krém proti vráskám je díky svému složení skvělým pomocníkem na vrásky v okolí očí. Efektivně také působí na kruhy pod očima a nateklé unavené oči. Obsahuje ochranný faktor, takže Vám poskytne také ochranu proti slunečnímu záření.

Odličovací pleťové mléko

Odlicovaci pletove mleko KESEM

Mléko odstraňuje make-up a čistí pleť. Složení je velice jemné a proto nedráždí oči. Je vhodné pro všechny typy pleti i pro citlivé oční okolí.

Masážní váleček a destička guasha

masážní váleček a destička

Masážní pomůcky dobře působí na na opuchlé oči a  tmavé kruhy. Pokud si je před použitím dáte na chvíli do lednice, tak ucítíte tu úlevu, která při aplikaci působí.


Péče o oční okolí je důležitá pro udržení krásných a zdravých očí. Dodržováním těchto tipů si můžete udržet mladistvý vzhled a předcházet problémům, jako jsou vrásky, tmavé kruhy a otoky.